فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 75، تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی محب علیان، نوروز دلیرژ، احمد مرشدی صفحات 163-172
    زمینه و هدف
    نقش سلول های دندریتیک در هدایت پاسخ های ایمنی باعث شده تا از این سلول ها در درمان بیماری های خود ایمن مانند مولتیپل اسکلروزیس استفاده شود. هدف این مطالعه بررسی اثر هیستامین سلول های دندریتیک پالس شده با پروتئین بازی میلین و پاسخ سلول های T اتولوگ در شرایط in vitro بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 5 فرد داوطلب نمونه گیری انجام شد و سلول های تک هسته ای خون محیطی با استفاده ازفایکول جدا شدند. سلول های دندریتیک ازسلول های خون محیطی با استفاده از سایتوکاین های GM-CSF و IL-4تولید شدند و بعد از تحریک شدن با پروتئین بازی میلین در حضور هیستامین در گروه تیمار و بدون هیستامین در گروه کنترل بالغ شدند. با استفاده از دستگاه فلوسایتومتری، شاخص CD14 و شاخص های سطحی در سلول های دندریتیک سنجیده شد. مقادیر سایتوکاین های IL-10 و IL-12 در کشت سلول های دندریتیک و IL-4، و IFN-γ در کشت توامان سلول های دندریتیک و سلول T اتولوگ آن به دست آمد. میزان تکثیر لنفوسیت های T در گروه کنترل و تیمار مقایسه شدند. داده ها با آزمون های آماری تی دانشجویی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه تیمار بیانCD83 (از 3/15 به 5/24درصد) و HLA-DR (از 3/26 به 38درصد) نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد(05/0p<). بیان CD14 کاهش را نشان نداد. ترشح IL-10 افزایش و IL-12 کاهش را نشان داد. نسبت IL-4/IFN-γ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    هیستامین با انحراف پاسخ های ایمنی از سمت TH1/TH17 به سمت TH2 در مدل آزمایشگاهی مولتیپل اسکلروزیس می تواند به عنوان یک روش نوین در ساخت واکسن های با پایه سلول های دندرتیک در درمان بیماری مفید باشد.
    کلیدواژگان: سلول های دندریتیک، پروتئین بازی میلین، هیستامین، مولتیپل اسکلروزیس
  • حمیرا حاتمی، سید مهدی بانان خجسته، محبوبه رجب زاده موزیرجی صفحات 173-183
    زمینه و هدف
    مصرف ترکیبات آمفتامینی و به ویژه مصرف سنگین آنها با تخریب حافظه، افسردگی و اضطراب در فضاهای مرتفع همراه است. هدف این مطالعه بررسی اثر ماده مخدر شیشه روی رفتارهای مرتبط با اضطراب در رت های نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی به طور تصادفی به چها گروه تیمار شده با سرم فیزیولوژی، تیمار شده با کریستال مت 5 میلی گرم بر کیلو گرم، تیمار شده با کریستال مت 10 میلی گرم بر کیلوگرم و تیمار شده با کریستال مت 15 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. مدت زمان تزریق کریستال مت 7 روز بود. عوامل مرتبط با اضطراب در مدل رفتاری ماز مرتفع به علاوه شکل، در روز های اول، چهارم و هفتم بررسی شدند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تزریق کریستال مت در هر سه دوز به صورت حاد و مزمن منجر به کاهش اضطراب شد. کریستال مت در دو دوز 10 و 15 میلی گرم بر کیلوگرم در روز اول درصد زمان سپری شده در بازوی باز را افزایش داد(05/0p<). در روز چهارم و هفتم نیز در صد زمان سپری شده در بازوی باز و درصد ورود به بازوی باز در گروه های دریافت کننده کریستال مت نسبت به گروه سرم فیزیولوژی افزایش نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    کریستال مت قابلیت فعال نمودن مکانیسم های عصبی در کنترل اضطراب را داراست. در واقع کریستال مت به شیوه وابسته به دوز می تواند، با کاهش اضطراب، احتمال انجام کارهای پر خطر را در مصرف کنندگان افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اضطراب، کریستال مت، ماز مرتفع
  • یوسف رحیمی کشکولی، مهدی فرامرزی، حمیدرضا رحیمی کشکولی، داریوش غلامزاده صفحات 184-193
    زمینه و هدف
    دکستران پلی ساکاریدی متشکل از مونومرهای گلوکز می باشد که به طور گسترده به عنوان توسعه دهنده حجم خون در داروسازی استفاده می شود. هدف این مطالعه تولید دکستران از ملاس نیشکر با استفاده از باکتری لوکونوستوک مزانتروئیدس بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، جهت رشد میکروارگانیسم و تولید دکستران، ملاس نیشکر در غلظت های مختلف به محیط کشت اضافه شد. رسوب دکستران بعد از 48 ساعت با اضافه کردن اتانول، تکان دادن و سانتریفوژ کردن حاصل گردید. جهت شناسایی کیفی، از اثر دکستران بر پولاریزاسیون و برای طراحی و تحلیل داده ها از روش آماری طرح رویه پاسخ استفاده شد.
    یافته ها
    پس از بررسی اثر جداگانه و متقابل پارامترها بر مقدار دکستران تولیدی نتایج مربوط به سطوح بهینه به صورت 50 گرم بر لیتر ملاس نیشکر، دمای 35 درجه سانتی گراد و 5/8 = pH به دست آمد که در این شرایط، بیشترین دکستران برابر با 82 گرم بر لیتر تولید شد. ضریب همبستگی مدل محاسباتی برای دکستران تولیدی 5/99 درصد به دست آمد که بیانگر تطابق عالی مدل محاسباتی با نقاط آزمایش شده و دقت بالای مدل بود.
    نتیجه گیری
    تولید دکستران به وسیله باکتری لوکونوستوک مزانتروئیدس و ملاس نیشکر به عنوان سوبسترا یک روش کم هزینه و مقرون به صرفه در مقایسه با روش های رایج تولید دکستران می باشد و علاوه بر تولید یک محصول کلینیکی، بار آلایندگی ملاس در محیط زیست به طرز چشمگیری کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: دکستران، ملاس، لوکونوستوک مزانتروئیدس
  • علی اکبر جعفری، علی محمد لطیفی، رضا حاج حسینی، مجید شهرتی، محمود ثالثی صفحات 194-209
    زمینه و هدف
    گیاه اسکروفولاریا استریاتا، به صورت سنتی در التیام زخم مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا بر فرآیند التیام زخم پوستی موش سوری بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 35 سر موش سوری نر نژاد NMRI با وزن 30 25 گرم در قالب 5 گروه مساوی انجام شد. دو زخم مدور به وسیله پانچ 6 میلی متری در ناحیه پشت موش ها ایجاد شد و به مدت 3 هفته در قفس های مجزا تحت درمان قرار گرفتند. گروه اول شاهد و گروه های بعدی به ترتیب با پماد فنی توئین 1 درصد، عصاره الکلی، هیدرو الکلی و آبی 10 درصد به مدت 21 روز و روزانه دوبار تیمار شدند. از زخم ها روزانه به وسیله دوربین دیجیتال عکس برداری شد و مساحت آن با نرم افزار Image J محاسبه شد. داده ها با آزمون کروسکال والیس و من ویتنی آنالیز شدند.
    یافته ها
    متوسط زمان ترمیم زخم در گروه های شاهد، فنی توئین و عصاره های الکلی، آبی و هیدروالکلی به ترتیب؛ 1/3±1/9، 9/1±6/6، 7/1±5/6، 8/1±7/6 و 9/0±1/6 روز بود. هم چنین اندازه اسکار باقی مانده در این گروه ها به ترتیب؛ 83/1±08/9، 20/1±84/5، 62/0±7/3، 74/0±5/3 و 79/0±81/2 میلی متر مربع بود که متوسط زمان التیام زخم و اندازه اسکار باقی مانده در گروه های تیمار با گروه شاهد اختلاف معنی داری داشتند(05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا موجب کاهش زمان التیام زخم باز پوست موش سوری می شود و در بین سه نوع عصاره استخراج شده از این گیاه، عصاره هیدروالکلی بهترین نتیجه را نشان داد.
    کلیدواژگان: اسکروفولاریا استریاتا، التیام، زخم، عصاره، موش سوری
  • امید فانی مکی، نظر افضلی، آرش امیدی، عباس شیبک صفحات 210-218
    زمینه و هدف
    آفلاتوکسین ها گروه بزرگی از مایکوتوکسین ها هستند. هدف این مطالعه مقایسه میزان آفلاتوکسین (ب1) تولید شده به وسیله دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس (IR 111) و آسپرژیلوس پارازیتیکوس (NRRL 2999) تحت شرایط مختلف دما، نور و pH بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی به هر کدام از قارچ های آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس مورد مطالعه در دماهای 18، 24 و 32 درجه سانتی گراد، تعداد 24 عدد فلاسک اختصاص داده شد و فلاسک ها تحت هر دو شرایط روشنایی و تاریکی نگهداری شدند. میزان سم آفلاتوکسین (ب1)، (AFB1) تولید شده مربوط به هر یک از گروه های اشاره شده، با روش کروماتوگرافی لایه نازک اندازه گیری گردید. داده ها با آزمون آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند (SPSS نسخه 16).
    یافته ها
    کمترین بازده سم آفلاتوکسین تولید شده به وسیله هر دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس متعلق به دمای 32 درجه سانتی گراد و pH 5/6 بود. هم چنین بیشترین بازده تولید سم در دمای 24 درجه سانتی گراد و pH 6 و مشاهده گردید. اثرات مربوط به نور قابل توجه بود و طبق بررسی های انجام شده نور اثرات زیان باری بر فرآیند تخمیر آفلاتوکسین دارد، به طوری که در شرایط تاریکی تولید سم آفلاتوکسین افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    قارچ آسپرژیلوس پارازیتوکوس سویه NRRL 2999 به مراتب سم آفلاتوکسین بیشتری را نسبت به قارچ آسپرژیلوس فلاووس (سویه IR 111) تولید می کند.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین (ب1)، آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس پارازیتیکوس
  • حسین گرایش برازجانیان، آریا رسولی، علی شهریاری، حسین نجف زاده ورزی، محمد نوری صفحات 219-227
    زمینه و هدف
    استرس اکسیداتیو به عنوان یک عدم تعادل بین احیاء کننده ها و اکسید کننده ها در سطح سلولی یا فردی تعریف می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثر آنتی اکسیدانی مس و ویتامین های EوC در پیشگیری از مسمومیت با مولیبدن در خرگوش بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 25 سر خرگوش بالغ به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند. گروه اول یا گروه کنترل که هیچ دارویی دریافت نمی کرد. گروه دوم روزانه تا ظهور علایم مسمومیت 80 میلی گرم بر کیلوگرم مولیبدات سدیم خوراکی، گروه سوم 4 میلی گرم بر کیلوگرم سولفات مس را به صورت خوراکی به همراه مولیبدات سدیم، گروه چهارم 150 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین E خوراکی را به همراه مولیبدات سدیم و گروه پنجم 20 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین C خوراکی را به همراه مولیبدات سدیم دریافت کردند. بررسی استرس اکسیداتیو و سطح دفاع آنتی اکسیدانی با استفاده از پارامترهای ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدئید و سرولوپلاسمین در سرم خرگوش ها پس از 35 روز انجام شد. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مولیبدنوم موجب آلوپسی و دپیگمانتاسیون شده و به عنوان یک فاکتور استرس سطح مالون دی آلدئید را افزایش داد. به طوری که مقدار مالون دی آلدئید از 285/1 در گروه کنترل به 849/1 میکرومولار در لیتر در گروه مولیبدنوم افزایش معنی داری یافت، ولی این شاخص در گروه هایی که ویتامینE و C دریافت کرده بودند کاهش معنی داری پیدا کرد و به ترتیب به 375/0 و 426/0 میکرومول در لیتر رسید. با این وجود ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در هیچ یک از گروه ها تغییری نسبت به گروه کنترل نشان نداد.
    نتیجه گیری
    استرس اکسیداتیو در پاتوژنز مسمومیت با مولیبدن دخالت دارد و عوامل آنتی اکسیدان ویتامین های EوC می توانند از اثرات توکسیک آن بکاهند.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، مولیبدن، ویتامین E، ویتامین C، مس، خرگوش
  • سکینه محمدعلیزاده چرندابی، مهین کمالی فرد، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، محمد اصغری جعفرآبادی، فاطمه امیدی صفحات 228-240
    زمینه و هدف
    تغذیه مناسب در پیشگیری و بهبود برخی از مشکلات دوران بارداری و حفظ سلامت مادر و جنین ضروری است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر بسته ی آموزشی تغذیه بر آگاهی و رفتارهای تغذیه ای زنان باردار در مقابله با مشکلات دوران بارداری و مصرف مکمل ها در بارداری بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 88 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرج به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گروه مداخله برنامه آموزشی شامل برگزاری دو جلسه حدودا 60 دقیقه ای کلاس آموزشی تغذیه در دوران بارداری با استفاده از روش سخنرانی و ارایه کتابچه و فیلم آموزشی اجرا شد و برای گروه کنترل آموزش جنسی به روشی تقریبا مشابه داده شد. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شدند. داده ها با آزمون های تحلیل واریانس با اندازه های تکراری، تحلیل کواریانس و رگرسیون لجستیک و رتبه ای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه مداخله، آگاهی در زمینه برخورد با مشکلات دوران بارداری و مصرف مکمل ها طی دو مرحله بعد از مداخله، به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود(001/0>p). نمرات رفتار تغذیه ای در گروه مداخله در زمینه مشکلات دوران بارداری در مورد یبوست، سوزش سردل، ورم دست و پا، آنمی و عفونت ادراری طی هر دو مرحله بعد از انجام مداخله بهتر از گروه کنترل بود(05/0p<). در گروه مداخله مصرف مکمل آهن و مولتی ویتامین طی دو مرحله بعد از انجام مداخله بهتر از گروه کنترل بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    محتوای بسته آموزشی تهیه شده راهکار مناسبی برای ارتقای آگاهی و رفتارهای تغذیه ای زنان باردار ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، رفتار تغذیه ای، مکمل، بارداری
  • صفحات 241-251
    زمینه و هدف
    با توجه به مقاومت سلول های سرطانی به داروهای شیمیایی و گزارش های گوناگون از اثر سمیت گیاه درمنه دشتی بر برخی از سلول های سرطانی، هدف این مطالعه ارزیابی سمیت سلولی عصاره متانولی درمنه دشتی بر رده سلول سرطان سینه انسانی MCF7 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی اثر سمیت عصاره متانولی گل، برگ، ساقه و ریشه درمنه دشتی جمع آوری شده از دو استان اصفهان و خراسان بر سلول سرطان سینه انسانی رده MCF-7 و سلول نرمال HEK293 بررسی شد. نمونه های گیاهی به وسیله حلال متانولی عصاره گیری شدند و اثر سمیت آنها بر سلول های سرطانی و نرمال در غلظت های 5/62، 125، 250 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر به روش MTT ارزیابی شد. سلول سرطان سینه رده MCF-7 و سلول نرمال HEK293 به ترتیب در محیط کشت RPMI-1640 و DMEM حاوی 10 درصد سرم جنین گاوی کشت داده شدند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از سمیت عصاره متانولی درمنه دشتی بر سلول MCF7 بود. گیاه منطقه خراسان سمیت سلولی بیشتری نسبت به گیاه منطقه اصفهان نشان داد. (IC50گیاه اصفهان برای تمامی قسمت های گیاه بیش از 500 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد، اما IC50 گیاه منطقه خراسان به ترتیب در برگ و گل 1/3± 205 و5/3± 213 میکروگرم بر میلی لیترمحاسبه گردید، هم چنین برگ و گل در هر دو مورد دارای بیشترین سمیت سلولی بودند. عصاره گیاهان هر دو منطقه سمیت سلولی قابل توجهی بر سلول نرمال HEK293 نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی گیاه درمنه دشتی منطقه خراسان نسبت به گیاه منطقه اصفهان سمیت سلولی بیشتری نشان می دهد و به نظر می رسد شرایط متفاوت محیطی بر سمیت سلولی اندام های مختلف گیاه درمنه دشتی نقش قابل توجهی دارد.
    کلیدواژگان: درمنه دشتی، تستMTT، سرطان سینه
|
  • Pages 163-172
    Background and Aim
    The role of dendritic cells in the immune responses has led to the application of these cells in autoimmune diseases such as multiple sclerosis. The aim of this study was to investigate the effect of histamine on dendritic cells pulsed with myelin proteins and autologous T cell response in vitro.
    Methods
    In this experimental study، blood samples were taken from 5 volunteers. Subsequently، peripheral blood mononuclear cells were isolated by using Phicole Hypaque. Using GM-CSF cytokine and IL-4، dendritic cells were produced from peripheral blood and then stimulated with MBP in the presence and without histamine in control and treated group to be matured. The CD14+ and surface markers of resulted DC were evaluated by Flowcytometry. The levels of cytokines IL-10 and IL-12 in dendritic cells culture and IL-4، and IFN-γ in both cultured dendritic cells and antilogous T cells were obtained. And then the proliferation of T lymphocytes in the treatment and control groups were compared. The collected data was analyzed by Student''s t-test and ANOVA.
    Results
    In the treatment group، the expression of CD83 (from 3/15 to 5/24%) and HLA-DR (from 3/26 to 38%) was significantly higher than the control group (P> 0. 05). The expression of CD14 exhibited no change. The secretion of IL-10 increased and IL-12 showed a decrease. The secretion of IL-4/IFN- ᵞ showed an increase in treated group than the control group (P 0/05).
    Conclusion
    Histamine deviation with immune responses from TH1/TH17 to the TH2 in an experimental model of MS can be used as a new method of DC-based vaccines which may be useful in treating this disease.
    Keywords: Denderitic Cells, Myelin Basic Protein (MBP), Histamine, Multiple sclerosis (MS)
  • Pages 173-183
    Background and Aim
    Consumption of methamphetamine compounds، especially with heavy usage، is associated with memory impairment and depression in the elevated spaces. The aim of this study was to alleviate the effect of crystal meth on Anxiety-related behaviors in male rat.
    Methods
    In the present study، twenty-eight rats were randomly divided into four groups: treated with saline، with crystal meth dosages of 5، 10 and 15 mg/ kg respectively. Crystal meth injection duration was seven days. Factors associated with anxiety in the elevated plus maze model were evaluated at the first، fourth and seventh day. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    The injections of crystal meth in three days lead to the decrease of chronic and acute anxiety. Crystal Meth in two doses of 10 and 15 mg kg per day increased the percentage of time spent in the open arm (p <05). In days 4 and 7، the percentage of time spent in open arms and percentage of open arm and entry percentages of the group receiving crystal meth in comparison to saline group showed a significant increase p<0. 05).
    Conclusion
    The results suggested that crystal meth possess capability to activating neural mechanisms in the control of anxiety. In fact، crystal meth in a dose- dependent usage can increase the probability of high risk behavior in users by anxiety reduction.
    Keywords: Anxiety, Crystal Meth, Elevated Maze
  • Pages 184-193
    Background and Aim
    Dextran is a polysaccharide consisting of glucose monomers that are widely used in medicine as a blood volume extender. The aim of this study was to produce dextran from cane molasses using Leuconostoc mesenteroides bacteria.
    Methods
    In this experimental study، for bacterial growth and dextran production، sugarcane molasses was added to the culture medium at different concentrations. Dextran sedimentation was obtained by shaking and centrifugation by adding ethanol after 48 hours. Response surface design was used for qualitative identification of the polarization of dextran and statistical analysis methods.
    Results
    After assessing the separation and interactive effects of the parameters on the optimum amount of dextran produced from sugarcane molasses as 50 g، 35 º C and 5/8 = pH، the Dextran produced was more than 82 g/l. The correlation of the computational model for the dextran produced was 99. 5%، which indicated excellent agreement with the experimental and computational models of high accuracy.
    Conclusion
    Dextran produced by Leuconostoc mesenteroides bacteria and sugarcane molasses as substrate، is a cheap and affordable compared to current methods of dextran production. In addition to producing a clinical product، the molasses pollution could be dramatically decreased.
    Keywords: Dextran, Molasses, Leuconostoc Mesenteroides
  • Pages 194-209
    Background and Aim
    Scrophularia striata extract has been traditionally used for wound healing. The aim of this study was to evaluate the effect of Scrophularia striata extract on wound healing on mice.
    Methods
    In this experimental study، a number of 35 male mice (NMRI) weighing 25-30 g were divided into 5 equal groups. Two 6 mm circular wounds were punched on the back of the mice; moreover they were treated for 3 weeks in separate cages. The first group wasconsidered as the control group and the other groups were treated with phenytoin ointment 1%، alcoholic extract، hydroalcoholic and aqueous 10% twice a day for 21 days respectively. The wounds were daily photographed by a digital camera and the wound area was calculated using Image J software. Data were analysed by Kruskal-Wallis and Mann-Whitney test.
    Results
    The average healing duration in the control group، phenytoin and extracts، aqueous and alcoholic were 9. 1 ± 3 6، 6. 6± 1. 9، 6. 5 ± 1. 7، 6. 7 ± 1. 8 and 6. 1 ± 0. 9 days respectively. The remaining scar size in these groups were 9. 08 ± 1. 83، 5. 84 ± 1. 20، 3. 7 ± 0. 62، 3. 5 ± 0. 74 and 2. 81 ± 0. 79 millimeters respectively. The average duration of scar healing and the remaining treatment groups were significantly different from controls (p<0. 05).
    Conclusion
    Scrophularia striata extract decreased the period of wound healing in mice. Among the three types of extracts، the hydroalcoholic extract demonstrated the best result.
    Keywords: Scrophularia striata, Healing, Extract, Mice
  • Pages 210-218
    Background and Aim
    Aflatoxins are a large group of mycotoxins. The aim of the present study was the Comparison of Aflatoxin B1 production by Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus under various conditions of temperature، light، and pH.
    Methods
    In this experimental study، Twenty four flasks were assigned for incubation of each of the fungi Aspergillus flavus and parasiticus at 18، 24، 32 ° C. Both flasks were maintained under conditions of light and darkness. The rate of aflatoxin B1 produced by each groups، was measured by thin layer chromatography. Data were analyzed using descriptive statistical analysis.
    Results
    The lowest yield of aflatoxin produced by Aspergillus flavus and parasiticus belonged to 32 ° C and pH 6. 5، respectively. On the other hand، the highest yield of toxin was observed at 24 ° C and pH 6. The lighting effects were considerable; according to the studies on the adverse effects of light and the fermentation process، aflatoxin production increased in dark conditions.
    Conclusion
    the results of study showed that Aspergillus flavus produced more aflatoxin than Aspergillus parasiticus.
    Keywords: Aflatoxin B1, Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus
  • Pages 219-227
    Background and Aim
    Oxidative stress is defined as an imbalance between oxidants and reluctant in the individual or its cells. The aim of this study was to compare the effects of antioxidant vitamins E and C in prevention of the toxicity of copper and molybdenum in rabbits.
    Methods
    In this experimental study، 25 adult rabbits were randomly divided into 5 groups. The first group (control group) received no medication The second group received 80 mg/Kg/day sodium molybdate orally until symptoms of toxicity، the third group received 4 mg/kg of copper sulfate orally with sodium molybdate، Group IV 150 mg/kg of vitamin E with sodium molybdate orally، and group V 20 mg/kg orally received vitamin C with sodium molybdate. Using the total antioxidant capacity parameters، malondialdehyde and ceruloplasmin levels in rabbit’s serum parameters levels of oxidative stress and antioxidant defense were obtained after a 35-day trial. The obtained data was analyzed using ANOVA and Turkey''s test.
    Results
    The results of the present study indicated that molybdenum induced alopecia and depigmentation and molybdenum as a stress factor increased levels of malondialdehyde. So that the amount of malondialdehyde from 1. 285 in the control group to 1. 849 µM/L Molybdenum increased significantly. Although this indexes in the groups receiving vitamin E and C decreased significantly from 0. 375 to 0. 426 µM/L respectively. However، the total antioxidant capacity in any of the groups compared with the control group showed no change.
    Conclusion
    Molybdenum toxicity is involved in the pathogenesis of oxidative stress and antioxidant agents of vitamins E and C can reduce its toxic effects.
    Keywords: Antioxidant_Molybdenum_vitamin E vitamin C_Copper_Rabbit
  • Pages 228-240
    Background and Aim
    Proper nutrition is essential in the prevention and improvement of maternal problems and fetal health during pregnancy. The aim of this study was to determine the effect of nutrition education package on knowledge and nutritional behavior of pregnant women coping with problems and taking supplements during pregnancy.
    Methods
    In the present clinical trial، a number of 88 pregnant women referred to health centers in Karaj، Iran، were selected and randomly divided into two groups (Intervention and control group). Two sessions of approximately 60 minutes including classes on nutrition during pregnancy was held for the intervention group using presentation، booklets، and educational film; sex education with similar method was held for the control group. Data were collected through a questionnaire. The collected data was analyzed by analysis of variance with repeated measures analysis of covariance and logistic regression analyzes.
    Results
    In the intervention group، in the field of knowledge dealing with problems during pregnancy and after the intervention supplements in two stages were significantly higher than the control group (p˂001). Scores in the intervention group in the field of nutritional problems during pregnancy included constipation، heartburn، swollen hands and feet، anemia and urinary tract infections during both stages of the intervention were better than the control group (p˂005). Iron and multivitamin supplementation in the intervention group during two phases after the intervention phase was better than the control group (p˂005).
    Conclusion
    The content of educational package was evaluated as an appropriate policy in promoting nutritional knowledge and behavior among pregnant women
    Keywords: Education, knowledge behavior, nutritional supplements, pregnancy
  • Pages 241-251
    Background and Aim
    Several studies have reported anti-cancer properties of sagebrush plain. The aim of this study was to evaluate the cytotoxicity of the methanol extract of sagebrush plain on human breast cancer MCF7 cells.
    Methods
    In the present experimental study، the toxic effects of methanol extracts of flowers، leaves، stems and roots of sagebrush plain from of Khorassan and Esfahan province were tested on human breast cancer cells MCF-7 and normal cells HEK293. Plant samples were extracted by methanol and their toxic effects on normal and breast cancer cells at concentrations of 5. 62، 125، 250 and 500 µg/ml was determined by MTT. Both breast cancer cells MCF-7 and normal HEK293 cells were cultured in RPMI-1640 medium and DMEM containing 10% fetal calf serums were cultured. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    The methanol extract of sagebrush showed toxicity on MCF7 cells. The extract of Khorasan showed higher toxicity than Esfahan province. IC50 of sagebrush plant for all parts of the plant were obtained more than 500 µg/ml، but the IC50 of sagebrush plant of Khorasan region in leaf and flower were 205 ± 1. 3 and 213 ± 5. 3µg respectively. The leaves and flowers in both cases had the highest cytotoxicity. Plant extracts in both regions did not show significant cytotoxicity on normal HEK293 cells.
    Conclusion
    The extract of the sagebrush plain region of Khorasan region showed greater cytotoxicity than Esfahan. It seems that different environmental conditionshas considerable cytotoxicity.
    Keywords: Sagebrush Plain, MTT, Breast Cancer